Home » Spelnyheter » Fiasko i poker VM

Fiasko i poker VM

I spel har vi både vinnare och förlorare, annars skulle det inte kallas för spel, det vet vi. Men vad man kanske inte förväntades sig av fjolårets pokervinnare i poker VM var ett rejält fiasko detta år – vilket var precis vad det blev för svensken Martin Jacobson i Main Event vid poker-VM i Las Vegas.

poker kort och markerAtt kamma hem titeln som världsmästare i poker är något prestigefullt och i fjol gick äran till svenska Martin Jacobson under Main Event vid poker-VM i Las Vegas tillsammans med hisnande 74 miljoner kronor i prispengar. Men fullt så bra gick det inte i år, och som vi alla vet så är poker kantat av såväl vinst och förlust precis som både vinnare och förlorare och i år kan Jacobson räkna sig som det senare. Han insats under årets Main Event kom nämligen att bli ett fullfjädrat fiasko – det är ett som är säkert.

Åkte ut första dagen

När Martin Jacobson steg in på Main Event med titeln som år 2014 världsmästare i poker var förväntningarna höga, men dessa sänktes snabbt. Jacobson åkte nämligen ur turneringen redan första dagen och via sin twitter låter han hälsa att han nu ser fram emot nästa års tävling istället, skriver Aftonbladet. Under tisdagskvällen köpte han in sig i dag 1C av Main Event och slogs ut tidigt på onsdagsmorgonen mot amerikanen Garrett Gruener. Jacobsen gick all-in men synades och efter turnen satt han på två par i damer och tvåor samtidigt som Gruener istället hade par i ess och knektar – vilket föga förvånande alltså fick Jacobsen att lämna i förlust. Ett riktigt VM-fiasko med andra ord! Men som Jacobsen själv säger: Vi får se fram emot nästa års turnering istället om vi vill se honom åter på tronen som regerande världsmästare i poker!

Comments are closed.