Home » Spelnyheter » Unibet vill ha spel på hästar

Unibet vill ha spel på hästar

I dag är det bara ATG som har tillstånd att bedriva spel på hästar i Sverige men detta vill Unibet ändra på. De har nämligen ansökt om att även få göra det, vilket blivit nedslaget av riksdagen. Men spelföretaget väljer att gå vidare och ompröva ärendet.

sulku-trav-lopp-hast

Unibet vill utöka sitt spelsortiment med hästar och de ger inte upp kampen i första tag, skriver Dagens Industri. Spelbolaget fick tidigare nej från regeringen när de ansökte om tillstånd för att ordna spel på hästar i Sverige men nu menar de att ATG:s monopol är otillåtet och att det strider mot EU-rätten. De ansöker därför om en prövning av regeringens beslut i Högsta förvaltningsdomstolen. Regeringen hänvisade i sitt beslut till att den svenska spelverksamheten är förbehållen organisationer som gynnar det allmänna eller allmännyttan. Varför ATG har fått sitt tillstånd beviljat säger man är på grund av att överskottet går till hästsporten. Dessutom har staten det rättsligt bestämmande inflytandet i bolaget.

Vill stå sig i konkurrensen

Unibet hoppas att kunna nå ut till en bredare publik och nå nya målgrupper med att erbjuda spel på hästar. Än så länge kan man exempelvis spela på blackjack och betta på fotbollsmatcher hos Unibet, men om de får rätt från Högsta förvaltningsdomstolen kommer de alltså även kunna erbjuda betting på hästar i olika former. Några andra typer av spel som Unibet erbjuder i dag är:

  • Bingo
  • Poker
  • Live casino
  • Spelautomater

Men förutom att man vill locka nya målgrupper och nya spelare med hjälp av hästarna, handlar det nog också en del om att stå sig på den växande marknaden. På affarsliv.se kan man läsa att spelmarknaden i Sverige bara fortsätter att öka och att nätspelen står för den största ökningen. Dessutom har de spelbolag som har svenskt tillstånd ökat sin omsättning, efter flera år av tapp på grund av de utländska spelbolagen. Unibets kanske största konkurrenter är de bolag som har tillstånd i Sverige men det finns även en del utländska bolag som det går allt bättre för. Här kan man läsa att ett utav dem är spelbolaget Cerry som har en ambition att växa snabbare än marknaden, vilket man tror att de har kapacitet att göra.

Comments are closed.