Home » Poker & Kortspel » Poker-VMs vinnarens comeback

Poker-VMs vinnarens comeback

Att vinna poker-VM av olika slag innebär ofta riktigt stora vinster och många av spelarna som vinner kommer tillbaka för att testa lyckan igen, men det är inte alla VM-vinnare som livet efter vinsten går så bra för och ett exempel på detta är Peter Eastgate – som nu gjort en storstilad comeback.

Casinospel och pokerspel kan ge stora vinster om man har turen eller skickligheten nog att vinna, men det är inte alla vinnare som det går så bra för trots stora vinster och ett exempel är Peter Eastgate. År 2008 vann han poker-VM och kammade hem motsvarande 70 miljoner kronor i prispengar, sen försvann han tvärt från rampljuset. Han försökte gå tillbaka till skolan men missade flera tentor så han stängdes av och för att fördriva tiden så valde han att spela poker – och hamnade tillslut i ett beroende och det ryktades att han förlorat allt vilket han nekar.

”– Jag förlorade inte alla mina pengar, långt ifrån. Jag är ekonomiskt oberoende och jag har förändrat min livsstil till en rätt normal sådan. Mina utgifter motsvarar en vanlig persons, så jag har pengar för de närmaste 70 eller 80 åren. Jag lever inget jetsetliv, det tilltalar mig inte.” läs mer här hos Sportbladet, Aftonbladet.

Överraskande comeback 2016 i WSOPC

Det var många som förvånades när storturneringen WSOPC i Tbilisi i Georgien drog igång under 2016. Då var det inte bara pokerstjärnor såsom Dan Cates, Steve O’Dwyer  och Dzmitry Urbanovich som dök upp, även Peter Eastgate kom inspatserades och fick många att höja på ögonbrynen. Detta var hans första stora framträdande sedan han utan förvarning lade ned sin karriär inom poker två år efter den stora skrällsegern i WSOP 2008. Men någon riktig comeback var det dessvärre inte tal om, anledningen till att han dykt upp här är att företaget bakom turneringen lyckats övertala honom att komma genom att gå via en av hans vänner – och till reportrarna på plats sa han att efter detta så återvänder han till sitt lugna liv, och så verkar det har blivit för inte har vi sett Peter Eastgate sedan dess i pokersammanhang.

Comments are closed.